Da li je prirodna kozmetika zaista prirodna?Svi se sve više okrećemo prirodnoj, organskoj hrani, ali i prirodnim kozmetičkim proizvodima. Prirodna kozmetika zadnjih je godina postala trend. Sa svih strana čujete izraze ‘prirodno’, ‘bio’, ‘natural’ i ‘organic’. Danas se na tržištu nude razne vrste prirodne kozmetike, no jesu li uistinu sve prirodne? Još uvijek nema jednoznačne definicije niti postoji regulativa koja određuje što je prirodna kozmetika. Pa kako onda u šumi različitih informacija prepoznati pravu?
Evo nekoliko smjernica koje će vam pomoći da razjasnite nedoumice i lakše razlikujete prave prirodne proizvode od „marketinški“ prirodnih proizvoda.

Više o tome

ZEOLIT – 100% PRIRODNI VULKANSKI MINERAL


Šta je zeolit?


Zeolit je vulkanski mineral koji zbog svojih biofizikalnih ljekovitih svojstava spada u najviše istraživane supstance suvremene medicinske znanosti. Zeolit je 100% prirodna supstanca s jedinstvenim kompleksom kristalne kavezne strukture koji djeluje na staničnoj razini i u svoje kaveze zahvaća alergene, teške metale i druge štetne toksine.

Zeolit je jedan od rijetkih negativno nabijenih minerala u prirodi, pa djeluje kao magnet na pozitivno nabijene toksine koje zarobljava u svoje kaveze i odnosi ih iz tijela. Ovo je jedinstvena sposobnost uklanjanja otrova iz tijela.

Više o tome

Što su to gljivične infekcije kože?

 

Gljivične infekcije kože, tj. dermatomikoze (popularno zvane "gljivice na koži") uglavnom nisu toliko opasne kao sustavne infekcije gljivama, no znaju biti vrlo neugodne. Osim kože i noktiju, mogu zahvatiti i sluznice raznih dijelova tijela, poput usta, vagine ili čak i sinusa. U svakom slučaju ih jepotrebno liječiti kako ne bi došlo do trajnih promjena na zahvaćenim područjima te kako bi se spriječilo širenje infekta. Najčešći uzročnici dermatomikoza čovjeka sljedeće su skupine gljiva: dermatofiti, kvasci, a nešto rjeđe i plijesni.

Više o tome

Što mi je pomoglo pri rješavanju problema s prištićima?

 

"Mama mi je već duže vrijeme kupovala razne kremice, ulja, meleme, a sve ne bi li mi pomogla da se riješim prištića koje vučem još iz osnovne škole. Odlazile smo kod brojnih dermatologa i pokušavale različite pripravke. U najboljem slučaju, prištići su se kratkotrajno „smirili“, no ništa nije bilo dugotrajno. Čitajuči o Biomedis proizvodima odlučile smo pokušati i sa Problematičnom kremem za njegu lica! Ne samo da sam ja bila oduševljenja i da su se prvi rezultati vidjeli već nakon tjedan dana, nego je i moja mama isprobala ovu kremicu na svojoj ruci zbog psorijaze. Rezultate je vidjela vrlo brzo, te smo od tada vjerni korisnici ove prirodne kozmetike, koju toplo preporučamo svima.“ - Ivana Ana P., 17 godina, Pula

Više o tome

Noćna krema.... Da ili ne?

BIOMEDIS Hranjiva noćna krema namjenjena je za dubinsku regeneraciju kože lica i vrata. Bogata biljna ulja i ljekovito bilje stimuliraju epitel i tako poboljšavaju elasticnost i površinsku napetost kože. Hranjiva noćna krema sadrži hladno prešana ulja, vitamine i minerale koji su potrebni za revitalizaciju kožnog tkiva. Redovnom uporabom BIOMEDIS Hranjive noćne kreme koža ce postati mekša i elastičnija. Krema ne iritira sluznice i ne izaziva crvenilo.

Više o tome

Napokon imamo rješenje protiv bora

Bore i borice se, osim kao posljedica starenja zbog smanjene proizvodnje kolagena, javljaju i kao posljedica loše prehrane, stresa, pušenja, nedovoljne brige za svoju kožu i izlaganja sunčevim zrakama pa bi sve navedeno, a u pretjeranim količinama, svakako trebalo izbjegavati. Starenje (nažalost) ne možemo izbjeći, ali zato pojavu prvih bora i borica možemo uspješno odgoditi, a ove koje već imamo ublažiti i to - prirodnom kozmetikom.

Više o tome

Muče vas akne, a dermatolozi nisu riješili problem? Možda je krajnje vrijeme da pokušate sa prirodnom kozmetikom!

Ukoliko već duže vrijeme imate problema s aknama, masnom ili suhom kožom, a dermatolog nije uspio rješiti vaše probleme sa skupim kremicama, onda vjerovatno vaša koža negativno reagira na sintetičke sastojke koji se nalaze u kemijskoj kozmetici. Jeste li probali svoj problem riješiti sa potpuno prirodnim kozmetičkim proizvodima?

Više o tome

Imate problematičnu kožu, a ne znate kako si pomoći?

Prirodno liječenje akni jedan je od najtraženijih tretmana među mlađom populacijom. Akne su vrlo često kožno oboljenje. Najčešće pogađaju kožu lica, vrat, leđa i ramena. Gotovo šezdeset posto mladih ima problem sa aknama. Akne variraju od osobe do osobe i kreću se od blage upale do ekstremno jake. Srednje jaka upala najčešći je oblik akni. Ovaj tip akni zahvaća čelo, obraze, bradu i leđa.

Više o tome

Problematična koža lica

Ukoliko već duže vrijeme imate problema s aknama, masnom ili suhom kožom, a dermatolog nije uspio riješiti vaše probleme sa skupim kremicama, onda vjerojatno vaša koža negativno reagira na sintetičke sastojke koji se nalaze u kemijskoj kozmetici. Jeste li probali svoj problem riješiti sa potpuno prirodnim kozmetičkim proizvodima?

Više o tome

Znate li za što nam služe i kako se pravilno nanosi serum za njegu lica?

Mnoge žene ne koriste serume nego se fokusiraju na izbor kreme za lice, no, serumi su koncentriraniji i prodiru dublje u kožu od krema. Oni su dobra priprema lica za kremu i pojačavaju njihovu učinkovitost, dakle, osim što sami intenzivno djeluju na kožu, pojačavaju i djelovanje kreme. Upravo zbog toga mnogi će, kada se jednom odluče probati serum, teško se poslije ga odreći.

Više o tome