Djelovanje zeolita

 ZEOLIT - Najsnažniji detoksikator organizma

 

Zeolit je prirodni mineral koji sadrži natrij, silicij, kalcij, kalij i magnezij, a koji su od iznimne važnosti za zdravlje čovjeka. Brojnim istraživanjima provedenim diljem svijeta potvrđeno je da je zeolit trenutno najjači detoksikator i izuzetno jak imuno stimulans.

 

Posebnom obradom Zeolita VAM tehnologijom, Zeolit se usitnjava do čestice koja je manja od najmanje stanice u ljudskom organizmu te iz stanice i oko stanice iznosi otrove, slobodne radikale i teške metale, a organizmu daje silicij, natrij, kalcij, kalij i magnezij te na taj način jača imunitet svake stanice u ljudskom organizmu. Rezultat je bolje zdravlje, više energije i jači imunitet.

 

 

Što su toksini?

 

Toksin može biti nešto što ne samo da nema hranjivu vrijednost ili neku drugu korist našem tijelu, već uzrokuje štetu ili troši dragocjenu energiju i resurse tijela. Postoje dvije različite vrste toksina koje utječu na tijelo:

 

1. Egzogeni Toksini

Egzogeni toksini su kemikalije koje su napravljene izvan vašeg tijela i koje mogu naškoditi stanicama, ako se progutaju, udahnu ili apsorbiraju u krvotok. Iako je nerealno živjeti i raditi u okruženju koje je puno egzogenih toksina, ipak možete smanjiti svoju izloženost najčešćim egzogenim toksinima: rekreacijske droge, lijek koji dolazi s upozorenjem da njegova upotreba može dovesti do oštećenja jetre, većina proizvoda za osobnu njegu, posebno komercijalna kozmetika koja se primjenjuje oko usta, a koja se lako proguta.

 

2. Endogeni Toksini

Endogeni toksini su toksini koji su proizvedeni unutar vašeg tijela. Neki od tih toksina su otpadni proizvodi iz normalnih metaboličkih aktivnosti – ugljični dioksid, urea, i mliječne kiseline. Ukoliko vaše zdravlje nije ozbiljno ugroženo, vaše tijelo bez problema i rutinski čisti ove toksine. Neki od najvećih neprijatelja vašem tijelu su loša prehrambena navika i emocionalni stres, koji mogu dovesti do naglog povećanja nivoa endogenih toksina.

 

Kako možete pomoći svom tijelu u borbi protiv toksina?

 

Najbolje možete pomoći tijelu ako mu omogućite da nesmetano radi svoj posao ili će vaše zdravlje može biti ozbiljno ugroženo. Zeolit je potpuno prirodan čistać organizma i na sebe veže toksine (otrove) te čisti organizam od izuzetno lošeg utjecaja teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, kroma i drugih. Zeolit je sposoban je očistiti tijelo od radioaktivnih tvari, kancerogenih supstanci, aflatoksina, herbicida, pesticida, raznoraznih gljivica, alkohola i nikotina.

 

Konzumacijom Zeolita podiže se imunitet svake stanice u ljudskom organizmu i poboljšava se rad živčanog sustava. Mnoge studije potvrđuju pozitivan učinak na oboljele od Alzheimerove bolesti, autizma i demencije. Na temelju brojnih kliničkih istraživanja provedenih diljem svijeta, utvrđeno je da zeolit uvelike olakšava neugodne nuspojave kemoterapije i zračenja - povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, te omogućava brži oporavak.

 

Kao moćan detoksikator, uklonit će nusprodukte kemoterapije i odumrle stanice te u kratkom roku sanirati posljedice poput gljivičnih oboljenja kože, sluzokože i unutrašnjih organa. Zeolit sprječava daljnje umnažanje malignih stanica što u onkoloških bolesnika dovodi do sporijeg razvoja raka, poboljšanja kvalitete života, produljenja životnog vijeka, a ovisno o slučaju i stadiju bolesti i do potpune remisije. Uspostavlja zdravlje kompletnog organizma Tijekom procesa detoksikacije zeolit iz organizma uklanja višak kiseline i tako sprječava razvoj niza bolesti koje nastaju u kiselom okruženju poput kandidijaze, reumatoidnog artritisa, gihta te bolesti želuca i crijeva. Nadalje, sposoban je zaustaviti razvoj mnogih virusnih infekcija. Njegova protuvirusna aktivnost temelji se na svojstvu da u svoju rešetkastu strukturu zarobi supstance koje sudjeluju u stvaranju virusa i tako sprječava njihovo umnožavanje.

 

Učinkovit je u prevenciji i liječenju astme i alergija. Zahvaljujući hipoalergenim svojstvima neutralizira alergene što u konačnici dovodi do znatnog smanjenja tegoba uzrokovanih njihovom prisutnošću u hrani, piću ili okolini.

 

Pomaže kod problema povezanih s menopauzom, kod migrene i depresije. Otklanja nesanicu, povećava energiju i koncentraciju, ublažava nervozu i posljedice stresa te pruža osjećaj mentalne opuštenosti. Budući da posjeduje esencijalne elemente nužne za pravilan rad zdravih stanica, sprječava prerano starenje i općenito pomlađuje organizam.

 

Redovitom konzumacijom Zeolita odlične rezultate može postići ukoliko bolujete od slijedećih bolesti:

- dijabetesa - oralnom konzumacijom regulira šećer

- virusnih infekcija - oralnom konzumacijom izbacuje viruse iz ljudskog organizma

- visokog krvnog tlaka - oralnom konzumacijom regulira i normalizira krvni tlak.

- karcinoma - oralnom konzumacijom pomaže prilikom liječenja karcinoma jer uklanja štetne nus pojave kemoterapije te znatno ubrzava ozdravljenje.

- kožnih bolesti (psorijaza, dermatitis, seboreja, herpes) - skoro svi BIOMEDIS proizvodi su na bazi Zeolita.

- ginekoloških tegoba - oralnom i vaginalnom konzumacijom stvara pH vrijednost da se gljivice i virusi ne mogu razvijati.

- zacjeljivanja rana i opekotina - posipanjem praha Zeolita po rani znatno se ubrzava zarastanje.

 

Zanimljivo je napomenuti da se u Aziji tradicionalno koristi za vrijeme trudnoće i dojenja. U vezi s tim, suvremena istraživanja potvrdila su da zeolit štiti plod od štetnog utjecaja toksina u majčinu tijelu. Iz tog razloga, uz odobrenje vašeg liječnika, možete ga koristiti za vrijeme trudnoće, tako i nakon porođaja.

 

Zeolit je koristan i kao mineralni dodatak životinjskoj hrani (primjerice, rješava problem aflatoksina u kravljem mlijeku), te u vrtlarstvu i poljoprivredi. Više o korištenju Zeolita u stočarstvu i poljoprivredi pročitajte na www.viridisfarm.com.

 

Kako se koristi?

Konzumira se po jedna čajna žličica ujutro i navečer. Možete staviti prah u usta pa zaliti sa vodom ili možete razmutiti u vodi kao cedevitu.

 

 

Često postavljena pitanja:

 

1. Šta je zeolit?
Zeolit je vulkanski mineral koji zbog svojih biofizikalnih ljekovitih svojstava spada u najviše istraživane supstance suvremene medicinske znanosti. Zeolit je 100% prirodna supstanca s jedinstvenim kompleksom kristalne kavezne strukture koji djeluje na staničnoj razini i u svoje kaveze zahvaća alergene, teške metale i druge štetne toksine. U stvari, zeolit je jedan od rijetkih negativno nabijenih minerala u prirodi, pa djeluje kao magnet na pozitivno nabijene toksine koje zarobljava u svoje kaveze i odnosi ih iz tijela. Ovo je jedinstvena sposobnost uklanjanja otrova iz tijela.

 

 

2. Koje su direktne prednosti uzimanja zeolita?

•    uklanja iz tijela teške metale i druge organske i anorganske toksične supstance
•    djeluje kao moćan antioksidant
•    smanjuje rizik raka
•    stabilizira imunološki sustav i funkcije
•    smanjuje učestalost proljeva
•    poboljšava apsorpciju hranjivih tvari u probavnom traktu
•    balansira pH , čime smanjuje štete kiselosti organizma
•    djeluje na široki spektar anti-virusnih agenta, mikroba, gljivica

 

3. Da li je zeolit lijek?
Ne, zeolit nije lijek nego medicinski proizvodi koji se koristi isključivo kao suportivna medicinska terapija. Zeolit nije zamjena za klasičnu medicinsku terapiju.

 

4. Tko može uzimati zeolit?

Zeolit je potpuno siguran i netoksičan, a organizam ga prepoznaje kao vlastitu supstancu. Zeolit ne stvara ovisnosti i ne taloži se u organima, nego se u potpunosti izlučuje iz tijela. Mogu ga uzimati sve kategorije korisnika. Trudnice i mala djeca uzimaju Zeolit u dogovoru s nadležnim liječnikom.

 

5. Da li životinje mogu uzimati zeolit?
Da, zeolit je 100% siguran za ljude i za sve životinje sisavce.

 

6. Koliko dugo se uzima zeolit?
Zeolit se može uzimati neograničeno dugo kao sigurna i pouzdana antistresna podrška zahtjevnim uvjetima života suvremenog čovjeka.

 

7. Da li zeolit ima kontraindikacije s farmakološkom terapijom, odnosno lijekovima?
Ne, zeolit nema kontraindikacija s lijekovima. Zeolit se ne uzima isključivo za vrijeme neposrednog trajanja kemoterapije (plus jedan dan prije i jedan dan nakon primanja kemoterapije). Kod uzimanja bilo kojih prirodnih ili dijetetskih proizvoda takvo ograničenje nije potrebno.

 

8. Da li je zeolit antioksidant?
Zeolit djeluje kao antioksidant, a jedinstven je po tome što se ne djeluje na principu klasičnih antioksidanta. Njegovo se djelovanje u suštini svodi na način da on adsorbira u svoju kaveznu mrežu višak slobodnih radikala, deaktivira ih i eliminira ih iz tijela. Na taj način djeluje komplementarno s tradicionalnim antioksidantima.

 

9. Da li zeolit liječi rak?
Zeolit kao ni bilo koji proizvod na bazi zeolita nije lijek za rak. Zeolit smanjuje rizik raka jer čisti tijelo od kancerogenih toksina. Zeolit također unapređuje homeostazu, antioksidativnu i imunološku obranu organizma, zbog čega organizam vlastitim snagama može adekvatnije odgovoriti na sve zdravstvene izazove.
Svaki korisnik samostalno odlučuje o upotrebi zeolita i proizvoda na bazi zeolita. Činjenica da se radi o proizvodu kojeg organizam čovjeka prepoznaje kao vlastitu supstancu otvara prostor svakome da neposredno i bez straha od negativnih posljedica osjeti prednosti ove suportivne terapije koju tradicionalne kulture koriste tisućljećima.

 

10. Zašto je važna detoksikacija za moje tijelo?
Prosječni suvremeni čovjek je izložen brojnim toksinima koje uzima putem vode i zraka, na radnom mjestu i u vlastitom kućanstvu putem sredstava za čišćenje, dezinfekcijskih sredstva, pesticida, aditiva i drugih nepoželjnih supstanci koje sadržavaju naše namirnice kao nikad prije u ljudskoj povijesti. Sve to slabi imuni sustav i on ne može obavljati svoju funkciju zaštite zdravlja na odgovarajući način, što se odražava na porastu različitih vrsta fizičkih i psihičkih oboljenja.

 

11. Koje količine zeolita i koliko dugo trebam uzimati za detoksikaciju?
Preporuča se uzimati 8 do 10 grama zeolita dnevno u obliku praha, tokom 1 do 3 mjeseca, ovisno o stanju organizma.
Poželjno je prije i poslije početka detoksikacije izmjeriti oksidativni stres (laboratorijska pretraga TAS ili FRAS), koji pruža zbirnu osnovnu informaciju o opterećenosti organizma različitim toksinima.

 

12. Ako sam bolestan, koje doze zeolita trebam dnevno uzimati?
Ako je organizam u stanju nadprosječno povećanog stresa, bilo da se radi o fizičkom, emocionalnom ili psihičkom stresu, preporuča se uzimati 5 do 10 grama zeolita dnevno, u  prahu, dok se subjektivni osjećaj i objektivni nalazi ne unaprijede.
U vrlo zahtjevnim stresnim stanjima uzima se do 30 grama zeolita dnevno. Mnoge studije s profesionalnim sportašima pokazale su da je jaki stres kojem su izloženi profesionalni sportaši za vrijeme natjecanja mogao biti neutraliziran dnevnim unosima od čak 30 grama zeolita dnevno. Zbog antistresnog doprinosa zeolita, sportaši su uspjeli polučiti mjerljivo nadprosječne sportske rezultate, a za to vrijeme njihov organizam nije pokazivao uobičajene simptome ugroženosti.

 

13. Što znači da zeolit balansira pH faktor?
Negativno nabijena molekula kavezne strukture zeolita zahvaća pozitivni ion vodika H +, što utječe na snižavanje pH nivoa ili kiselosti organizma. Zeolit ima sposobnost uravnoteženja pH na neutralnu i alkalnu razinu.

 

14. Zašto je važno održavati odgovarajuću pH ravnotežu?
Optimalan pH organizma treba biti blago alkalni, oko 7.4. U kiselom pH rastu bakterije i virusi. Kiseli pH od 6,9 i niži pogoduje razvoju bolesti. Čak 80% bolesti su bolesti kiselog okruženja, uključujući karcinom.

 

15. Da li zeolit ima anti-virusni efekt. Ako da, kako radi?
Da. Anti-virusna aktivnost zeolita bazira se na svojstvu zeolita da u svoju kaveznu strukturu zahvaća pojedine supstance (pozitivnog naboja) koje učestvuju u stvaranju lanca virusa. Tako se virusi ne mogu replicirati i započinje anti virusno djelovanje zeolita.

 

16. Da li aluminij iz zeolita može biti potencijalno štetan?
Ne. Molekula zeolita je gotovo neuništiva i ne postoji nikakva mogućnost njene razgradnje u tijelu. Zeolit se formirao se pri temperaturi lave od tisuće stupnjeva C, pa je potreban minimalna temperatura od 900 stupnjeva C za njegovu razgradnju. Stoga je zeolit praktički neuništiv. Posve je stabilan kod niskih i visokih temperatura i neosjetljiv na promjene temperature.

 

17. Može li zeolit smanjiti kalij i druge esencijalne minerale u tijelu?
Ne. Zeolit ima specifičnu selektivnu sposobnost adsorpcije. Znatno je veći afinitet manjih atoma s jačim pozitivnim nabojem prema zeolitu nego većih atoma slabijeg ionskog naboja. Teški metali imaju karakteristiku da su mali atomi snažnog kationskog naboja. Esencijalni minerali imaju svojstvo da su velikih dimenzija i slabog kationskog naboja. Na primjer, arsen ima naboj 3, a promjer mu je 1.8 Angstroma. Kalij ima naboj 1, a promjer mu je 2,8 Angstroma. Stoga arsen ima visoki afinitet prema zeolitu, kalij i esencijalni minerali gotovo nemaju nikakav afinitet.

 

18. Koje su nus pojave uzimanja zeolita?
Zeolit nema nus pojava. U rijetkim slučajevima, osobe sklone opstipaciji, u prvim danima uzimanja mogu imati prolazno pojačani opstipacijski efekt. Ova pojava je obavezno prolazna, a eventualno se javlja kod uzimanja većih količina zeolitnog praha. Kontrolira se povećanim unosom tekućine u organizam.