SPF krema za lice sada zaokružuje ukupnu zaštitu kože od sunca

Novi član u Biomedisovoj obitelji proizvoda je MOI krema za lice i vrat sa zaštitnim faktorom SPF 30 koja zaokružuje kompletnu njegu kože lica, vrata i dekoltea. Štiti od štetnih UV zračenja, regenerira, njeguje, hidratizira, lako se kombinira sa šminkom (po pravilnom redoslijedu nanošenja), a pogodna je za sve tipove kože. Nazvali smo ju MOI što znači sunce. Osim toga, uz Uljni losion za sunčanje u standardnoj i shimer verziji (sa šljokicama) koji štite tijelo od štetnih sunčevih zračenja, ova MOI krema za lice sa SPF 30 zaokružuje kompletnu njegu tijela pružajući zaštitu kože od sunca - od glave do pete.

 krema za sunce spf 30

Ne samo da briga o koži kreće od malih nogu, nego koža kumulativno pamti neadekvatno izlaganje suncu. Pa tako, čak 80% UV zračenja može se kumulirati na koži već do 18. godine, a u zrelim godinama (ili prije) manifestirati u obliku bora, isušene kože, pojave madeži ili raznih kožnih problema.

Stoga, razlog da kremu za lice (jer ono je kroz cijelu godinu izloženo UV zračenjima) sa zaštitnim faktorom koristite svih 365 dana u godini leži i u činjenici da UVA zrake, koje uzrokuju starenje kože, mogu prodrijeti kroz prozor u mjesto u kojem boravimo, ili u epidermu bez obzira na oblačno vrijeme. Upravo su UVA zrake zaslužne za pojavu bora, suhoću kože, pigmentacijske mrlje i fleke, oštećuju kolagenska vlakna, elastin i keratin. Za razliku od njih, UVB zrake su kraće te ne prodiru tako duboko u kožu, a najviše su zaslužne za opekline i crvenilo.

 

Novi Biomedisov proizvod - MOI krema za lice sa zaštitnim faktorom SPF 30

 

Uz veliki izbor Biomedisovih ulja i tonika za čišćenje, te seruma i hranjivih krema za lice, MOI krema za lice sa SPF 30 je kreirana kako bi zapravo zaokružila cjelokupnu njegu kože lica. I upravo je idealna, kroz redom spomenuti slijed proizvoda u nanošenju, kao zadnji korak prije nanošenja šminke na lice. Koristite li dodatno dekorativnu šminku sa SPF-om, slojevito nanošenje sredstva za zaštitu od sunca će biti samo od koristi, no znajte da se pri tome SPF-ovi ne zbrajaju u smislu ukupne jačine zaštitnog faktora. I ne zaboravite da je kremu za lice za zaštitu od sunca potrebno nanositi svaka dva sata, pogotovo ako pri tome direktno boravite na suncu. Tijekom zimskog perioda u godini, kremu možete rjeđe obnavljati jer samo direktno sunce razgrađuje zaštitne faktore. Uz sve navedeno, jednako je važno kremu nanositi u debelom sloju, obično je to oko pola žličice na lice, te još toliko na vrat i dekolte.

Sad kada smo utvrdili sve potrebne korake za potpuno zaštitu lica od štetnih UV zračenja, MOI kremu ćete s užitkom nanositi na lice jer ona sadrži i sve vrijedne hidratantne i antioksidans sastojke koji pri tome pažljivo i brižno njeguju, zaglađuju i omekšavaju kožu. Ti sastojci uključuju ektoin, zeleni čaj, skvalan, Q10, te UVA i UVB filtere. Nježne je lagane teksture koja se brzo upija i ne ostavlja bijele tragove te težinu na koži. Ektoin odlično regenerira dehidriranu i osjetljivu kožu smanjujući transepidermalni gubitak vode te ju štiti od UVA zraka; skvalan koji je sličan skvalenu u našem  sebumu, poznat još i kao nemasno ulje, koje dobivamo iz masline, štiti kožu, obnavlja, hidratizira i njeguje; dok koenzim Q10 povećava otpornost kože, elastičnost i potiče proizvodnju kolagena.

 Uz sve navedeno, veliku pažnju u kreiranju formule MOI kreme za lice za zaštitu od sunca smo pridali upravo filterima za zaštitu. Osim što su UV filteri u kremi sigurni za zdravlje, lako se razmazuju i brzo upijaju te ne kvare šminku, ujedno su sigurni i za morski svijet. Fotostabilni organski UV filteri nove generacije u MOI kremi za lice sigurni su za ljude, more i koraljne grebene, potvrđeni su od strane njemačkog BASF-a, te ih je potrebno nanijeti u manjoj količini proizvoda nego mineralne filtere. Ali da bi počeli djelovati, potrebno ih je nanijeti barem 20-30 minuta prije izlaganja suncu.

 

 

Kompletna zaštita kože cijelog tijela od sunca

Ljeti kada najviše izlažemo cijelo tijelo suncu, potrebno je osigurati kompletnu zaštitu kože. Koža lica se razlikuje od kože tijela, pa su stoga i proizvodi za sunčanje nešto drugačijeg sastava. Koža lica je osjetljivija i tanja od kože tijela te manjih molekularnih stanica, radi čega dolazi do većeg transepidermalnog gubitka vode na području lica nego kod ostatka tijela. No ipak, pojačano znojenje, morska sol i voda u kombinaciji s UV zračenjima mogu imati itekako negativno djelovanje i na koži tijela.

 

Naš Uljni losion obiluje prvenstveno njegujućim uljima jakog antioksidativnog djelovanja koji čine prirodnu zaštitu od sunca, sprečavaju oštećenja kože uslijed UV zračenja, blagotvorna su kod upalnih stanja kože i ekcema, smiruju, djeluju protuupalno, intenzivno regeneriraju i dubinski hidratiziraju. Upravo radi toga je ovaj losion idealan za njegu tijela prije, za vrijeme, a pogotovo nakon sunčanja.

 losion za sunčanje

Uljni losion za sunčanje u standardnoj ili shimer verziji (sa šljokicama) sadrži ulje masline, mrkve, sezama, kakao maslac, te obiluje uljem maline koja ima najviši prirodni SPF 25-40. Upravo te biljne supstance, kao na primjer kakao maslac koji ima nešto manji SPF 5-8, stvaraju prirodni filter koji štiti kožu od UVA i UVB zraka. I dok će vas naši uljni losioni za prirodno tamnjenje njegovati i štiti dok vrijeme provodite umjereno na suncu, ako se izlažete jakom sunčevom zračenju poželjno ih je koristiti uz dodatnu SPF zaštitu.

losion sa šljokicama

 

Briga i zaštita kože nakon izlaganja suncu

Njega kože nakon izlaganja suncu jednako je važna kao i tijekom. Dobro hidratizirati tijelo možete pomoću Biomedisovog hidratantnog seruma, skvalana ili ultra hidratantne kreme. Skvalan i hidratantni serum se savršeno nadopunjuju i mogu se koristiti zajedno jer će dubinski hidratizirati kožu i zaključati vlagu. Osim toga, skvalan se može koristiti na kosi, vlasištu, licu, tijelu, području oko očiju, za usne, te također samostalno ili dodavanjem u neki drugi proizvod, kao na primjer Gotu mlijeko za tijelo koje je idealno nanijeti nakon tuširanja na još vlažnu kožu.

 

Ne zaboravite napraviti i temeljito čišćenje kože lica i tijela povremeno tijekom ljeta kako biste adekvatno uklonili ostatke SPF-a, te pomogli u rješavanju začepljenja pora ili nepravilnosti na koži.

Vrijeme provedeno u hladu, nošenje šešira, dugih rukava i bočice s vodom za hidrataciju iznutra jednako je važno u zaštiti kože od sunca od glave do pete.

 

 

 

Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran
Newsletter
ico-collapse
0
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top